Baljväxter – alltså ärtor, bönor, linser och jordnötter – är fullproppade med viktiga näringsämnen. Och då pratar vi ändå om torkade baljväxter som sväller till det dubbla vid tillagning
Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha varit i Sälen och försökt att åka slalom. Men eftersom jag blev sängliggandes veckan efter så gällde det att hitta på mat som inte krävde så mycket ansträngning
Fler recept på matpajer hittar du HÄR. Den här pajen är enkel att tillaga med få ingredienser. vitlöksdressing och krispig sallad, god både ljummen och kall
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Perfekt att förbereda är det också om man kan göra det på dagen, då är det bara gräddningen på kvällen sedan som behövs
Om man vill kan man enkelt göra ett eget jässkåp (som man har på bagerier) genom att sätta in en långpanna med kokande vatten i botten av ugnen, stänga luckan och låta bullarna jäsa till dubbel storlek
Det blev till slut en Ost- ochskinkpaj med röd paprika och pajdeg med keso. Detta är en mild paj som du kan krydda till ordentligt om du byter ut mild ost till lagrad eller kryddar med stark paprika istället för söt…ja ni förstår nog vad jag menar
Här får Du en länk till Nutrition data , där alla näringsvärden i Teffmjölet finns med. Vi valde att åka tillbaks till Alanya i vår, eftersom vi fått tag på både billig flygstol och ett så suveränt hotell
Kavla ihop smördegsplattorna till en stor platta lägg i pajform skär överbliven deg i strimlor tvinga o lägg länstrafiken kanten av pajen pensla med ägg häll torkade ärtor eller bönor på pajen o grädda 10 min i 225 gr tills den fått fin färg. vill du dekorera efter tycke och smak 4 frysta smördeg splitter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.