En av de människor jag inspireras mycket av är Proteinpow (aka Anna Sward) och det var faktiskt hon som fick upp mitt intresse för att baka med protein och hon som inspirerade mig att starta den här bloggen
Very cherry chocolate cake. Den 2 augusti fyllde Algot nio år. Jag kan inte riktigt fatta att tiden gått så fort och att min lille kille blivit så stor
Jag bjöd på den örtrubbade laxen med picklade grönsaker och dillpesto, vilket du hittar recept på här och till efterrätt blev det cheesecake i glas a la Sofia Fahrman
Very Cherry Chocolate CakeBottnar2 ägg2½ dl starkt kaffe eller vatten2½ dl filmjölk eller yoghurt1,25 dl matolja200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)450 g strösocker (5 dl)85 g fin kakao (2 dl)1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk saltlite mindre än ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk (hemgjort) vaniljsockerFyllning500 g mascarponedrygt 3 dl vispgrädde2½ dl körsbärsmarmelad120 g extra fint strösocker½ tsk vaniljpulverChoklad ganache100 g mörk chokladca 2 dl vispgrädde1 msk smörbigaråer till garneringSätt ugnen på 175 grader
A healthier version of lava cake that is also rich in protein and gluten free. En nyttigare version av lavakaka som dessutom är proteinrik och glutenfri
A moist, vegan cake with berries and lemon. A fresh summer cake. Once the cake is completely cooled, mix together the icing sugar and lemon juice until smooth
Fyllningen var riktigt god och skulle nog passa bra att använda på cupcakes. För ett tag sedan så testade jag att göra en typisk Amerikansk kaka, både till utseende och smak
Det är ju faktiskt semmel/fettisdagen idag, men eftersom jag inte tycker om semlor så bakade jag en kladdkaka med extra protein - en nyttigare variant dessutom
Hur snabbt den stelnar beror också på vilket proteinpulver du använder. Det hjälper om det är ett protein som är växtbaserat eller innehåller både vassle och kasein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.