Och jävlar vad jag ska käka vegoburgare. Hej. I skrivande stund sitter jag och förbereder det sista inför att vi ska åka iväg till New York City i morgon bitti
Då fortsätter jag med dagens receptbomb efter min baklördag som jag haft här hemma idag. Så jag valde att dubbla receptet och köra på den största formen
I övrigt som i vårt recept. I övrigt som i vårt recept. I övrigt som i vårt recept. DAGENS RECEPT14-12-23KATRINPLOMMONPARFAITNR 2Det här är en verkligt läcker efterrätt som kommer att göra succé. 4 portioner200 g kärnfria katrinplommon1 dl vatten½ dl socker4 äggulor1 dl florsocker4 dl vispgräddeGarnering. Blanda ca 1½ dl mosade tranbär eller 1 dl lingonsylt i den färdiga äggkrämen i stället för katrinplommon. Smaksätt gärna med 1 - 2 msk kakaolikör. Från Nya Mästerkocken 1984 Här har vi valt katrinplommon, men du kan välja vilken frukt eller vilka bär du vill. 1 dl florsocker
Recept. Jag har redan delat med mig av ett recept på pumpapaj i år men jag provade på ett annorlunda recept till vår thanksgivingmiddag förra helgen som blev ännu bättre så om någon hade tänkt baka en rekommenderar jag denna över den andra
Och jävlar vad jag ska käka vegoburgare. Hej. I skrivande stund sitter jag och förbereder det sista inför att vi ska åka iväg till New York City i morgon bitti
Här kommer receptet för er som vill förgylla helgen med en egen. Dagens sista recept är på ljuvliga franska bakverket macarons eller makroner som man också säger här i Sverige
Veganska kamben med grillad majs – Recept ett ifrån Grill & BBQ SM. Vi fortsätter att visa upp allt smarrigt vi gjorde på Grill & BBQ SM i maj här på bloggen
Veganska kamben med grillad majs – Recept ett ifrån Grill & BBQ SM. Idag ger jag er det sista av mina sex recept som jag lagade på Grill & BBQ SM på Liseberg i maj tillsammans med Ta Fram Det Bästa
sting i min BBq sås. 1 st stor gul lök finhackad (140 g). 1 msk tomatpuré. 1 grönsaksbuljongtärning. 1. 1 tsk rökt paprikapulver. Sätt på lock och sjud i 1-1½. Låt reducera (koka ihop) 10-15. 1 tsk sambal oleak. 1
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Grundrecept på aioli. Gillar du det här receptet. gjutjärnspannebröd med alger och prästost, se recept. 1. Låt koka under lock ca 15 min. 1 tsk salt. 1 fänkål, liten (ca 200 g). 1 lök, stor, gul. 1 tsk timjan, torkad. 1/2 tsk fänkålsfrön, hela. 1 tomater, förp passerade (400-500g). 1 msk hummerfond, konc. 11/2 l vatten. 1/2 msk salt. 1 dl apelsin, pressad. 1 vitlöksklyfta, liten pressad. 1 tsk apelsinskal, finrivet. 1. 3 fiskar, t ex 1 havsaborre, 1 gös, 1 rödspätta (det ska vara ca 700 g filé, huvud utan gälar och skrov blir buljong). 1 musslor, påse. 100 g fänkål, ca 1/4. 1 lök, gul. 1 knippe persiljestjälkar, några. 1 nypa räkskal. 1 msk olivolja. 1 huvud, utan gälar och skrov. 1 dl majsolja. 1 dl olivolja. 1/2 tsk salt. 1 nypa peppar. 1/2 pkt saffran, 0,25 g. 11 dl mussel- och fiskbuljong. 11/2 tsk salt. 1 piri piri, hel. 1/2 tsk timjan, torkad. 1. Ansa och hacka fänkål, skala och hacka lök och vitlöksklyftor, skär i persiljestjälkar och fräs allt i olja tillsammans med räkskal och lagerblad i en stor kastrull ca 1 min. Låt sjuda ca 10 min med lock och 10 min utan lock. Köp färdiga brödkrutonger eller skär ett ciabattabröd i skivor, droppa över ca 1 tsk olivolja. Det här behövs till 1 gryta. 1 stor morot. 1 palsternacka. 1 rotselleri, en bit. 1 purjolök, en bit. 1 bifftomat. 1 pkt fisksoppa, t ex Kelda (500 g). 1 tsk salt. 1 krm nymald svartpeppar. 1. Tillsätt purjolök och tomat och fräs 1–2 min. Det här behövs till 12 personer. 1 stjälkselleri. 1 röd paprika. 2 påsar saffran (à 1/2 g). 12 svartpepparkorn. 1 l fiskbuljong (tärning + vatten). 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben. 1 tsk svartpeppar, nymald. 1. Låt sjuda under lock ca 10 min. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. påse saffran (1/2 g). pak soi (à 150 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.