Vegobiffarna. Den här veckan har jag ett roligt litet samarbete med Santa Maria, krydd- och tex mexmästarna på gång, och jag tänkte ta chansen att ge er ett enkelt och riktigt gott recept på en av den svenska veganvärldens stora besattheter – fempepparsåsen
Vi steker dem i ugnen och serverar medsauteradsavoykål. Blanda med färs, ägg, lök, salt och peppar. Forma till ganska stora bullar med hjälp av två matskedar (smeten ska vara lös)
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich ochmed tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till ochmed choklad innehåller de. Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till
Jag äter ju iochförsig mycket frukt, som ju är lite sött, men det finns liksom inget som riktigt slår en god liten kaka, chokladbit eller en rykande färskbryggd espresso med mjölk (som bara luktar sådär gott som kaffe kan göra, åååå
med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
In med dem i kylen och dela dem i bitar när de svalnat helt. Har jag dött och kommit till himmelriket. Smält nougaten och chokladen över ett vattenbad eller i mikron och bred ut det på smörgåsrånen
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn
ta ut dem, pensla skivorna och krydda med önskad krydda. Lägg på papper och låt lite vatten rinna av. Eller tills de fått rätt Krisp/färg enligt smaklägg lite papper över och "tryck" försiktigt på dem så överflödig olja försvinner
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.