1300 g
quornfärs 1 gul lök 2 morötter 400 g krossade tomater vitlök & örter (1 burk) 0,5 dl tomatpuré 0,5 dl balsamico 1 dl vatten olja, till stekning salt, efter smak peppar (efter smak)Riv morötter och lök på rivjärn och fräs med quornfärs i ca 5 minuter. Tillsätt vatten, balsamico, krossade tomater, tomatpuré och koka upp. Låt puttra ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och parmesan.
En vegetarisktbolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetariskbolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetariskbolognese med linser
Servera bolognese med nykokt pasta och gärna färska örter. 1. Bryn lök och morötter oljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut
Senast andan föll över oss så valde vi att testa en vegetarisk variant av bolognese där köttfärsen bytts ut mot röda linser som fått stå och småputtra med lite olika godsaker som tomater, vitlök, örter, vin och sambal oelek
Den här bolognesen är relativt fettsnål så jag kompliterade med avocado. Har haft ett pastasug ett tag nu, men är alltid för ivrig när det kommer till äta och prioriterar därför bort jobbiga moment som kokning
En riktigt god sås gjord på linser, tomat, morötter och selleri. Den går snabbt att slänga ihop, smakar bäst dagen efter och det går att göra i stora mängder
I. d. a. g. h. r. v. i. t. e. s. n. å. o. l. y. ,. k. ö. f. ä. V. p. m. c. j. b. M. 1. u. ½. –. 2. 5. 0. 3. é. F. è. G. S. H. T. L. A. x. K. -. D. N. /. B. w. R. t d. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.