Tisdag får bjuda en vårlig soppa gjord på grön eller vit sparris efter tillgång och tycke, nu när de är i säsong. Ett gott bröd till, kanske med någon god ost och det blir en riktigt god och smått festlig vardagsmiddag. Länk till sparrissoppa: http://katinkaskitchen.com/?p=9422
Den blir inte sämre av att umgås med fänkål & Pernod. Gratinerad strömming med fänkål & Pernod. Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
I förra inlägget tipsade jag om bra mat att ha med sig ut på vandring. I detta inlägg tänkte jag ganska kort och lätt gå igenom hur jag gick till vägaför att torka maten
Jag kommer även att tipsa om hur du kan anpassa maträtterna och till exempel göra mejerifritt eller hur du kan variera dem för att passa olika behov och önskemål
Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Skiva tomaterna och paprikan och fördelaöver färsen. Jag gjorde min egna tacokrydda bestående av spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, chiliflakes, svartpeppar och salt till den här gratängen vilket inte är speciellt svårt, kolla på baksidan av kryddpåsen och köp dessa kryddor lösa istället, då slipper du all övrig "skit" som är med i påsen
Jag hoppas att du då känner dig inspirerad på att testa några eller flera av mina tips. Härom veckanskrev jag ett inlägg där jag berättade lite om tarmflora och varför det är så viktigtförvårtimmunförsvar och hälsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.