Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Då var det dags för ett tårtkalas och i år är det den här "gamla" favoriten som är beställd. En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet
Kaka. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbarkant, cirka 24 cm i diameter • Vispa ihop hasselnötsmassa,ägg, uppvispade äggvitor och kakao • Häll smeten iformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter • Låtkakan kallna
Kikar in såhär på kvällskvisten med receptet på den ljuvliga nougattårtan som jag bjöd på igår. Hade en riktigt lyckad födelsedag med firande av familj, vackert väder och fina presenter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.