Italiensk korv med basilikarisoni – gör så här. Skär djupa skåror i korvenmen inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu
Bryn hälftenav smöret så att det fårengyllenbrun ton och börjar dofta kola, ställ åt sidan. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så attdenfårgyllene yta
Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp aven ballongvisp i det vita vinet. Garnera med den mixade spenaten, riv över lite citronzest och avsluta med en nypa flingsalt
Utan jag bestämmer själv och har också bestämt mig (vilket jag tror är jätteviktigt). Det har varit en lugn och skön förmiddag och lunchen är precis avklarad, framför tv
Och om någon påståratt skrubba gurkor är tråkigt och enformigt, så gör som jag. Jag vet atten del tycker att det är alldeles för jobbigt och bökigt att göra detta, det tar tid och det blir kladdigt och det är inte värt besväret
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det avatt långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Tillsätt vinet, limesaften och syltsockret. Kärna urfrukten och dela den i bitar. Ibland handlar man för mycket frukt, då passar jag på attexperimentera lite grann
Låt de friterade blommorna sedan vila på hushållspapper, alldeles snabbt, på en tallrik så att de blir av med överflödig olja, strö över rikligt med havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.