Att långjäsa bröd i kylskåp över natten är ett smart sätt att få härligt nybakt bröd till frukost. Brödet blir dessutom godare och smakfullare om det får jäsa länge
Jag har några favorit brödrecept som jag bakar om och om igen (dom finns i brödkategorin), men för nån vecka sen så testade jag ett nytt recept på kalljästa valnötsfrallor
Valnötsfrallor utan mjöl (lchf) – 6 frallor. Valnötsfrallor utan mjöl (lchf) – 6 frallor. I helgen blev jag så sugen på bröd att jag bestämde mig för att genast ta saken i egna händer och svänga ihop något lättbakat bröd
4 valnötsfrallor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Skogssvampsoppa 100 g svartkål eller annan kål 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 dl rostade hasselnötter 2 msk hackad färsk persilja 4 valnötsfrallor 8 skivor Kvibille® cheddar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och vatten. Blanda alla torra ingredienser. Riv moroten fint. 2. Rör ihop äggblandningen med de torra ingredienserna
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och vatten. Blanda alla torra ingredienser. Riv moroten fint. Rör ihop äggblandningen med de torra ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.