2 ½ dl
smulade pepparkakor 75 g smält smör Fyllning: 400 g cream cheese 1 trekant ädelost á 140 g 3 ägg Topping: 3 dl creme fraiche (1½ burk) 2 msk florsocker - Sätt ugnen på 200 grader - Smula pepparkakorna fint, gärna i mortel. Blanda med smält smör.
7-8 minuter
- Ta ut och ställ åt sidan för att kallna. - Sänk ugnsvärmen till 175 grader - Mosa osten till en slät smet och blanda med ägg, eller lägg allt i matberedare och kör någon minut.
Raw saffranstårta på pepparkaksbottenmed lingontäcke. Det är självklart bra för min kropp att inte äta en massa sockerstinna bakverk och godis, men eftersom jag tycker mycket om det kreativa med bakningen har jag periodvis saknat det
Kakan kan bäst beskrivas som en pannacottapaj, lite i stil med storfavoriten Hallonpannacottapaj, fast med lingon, och med en botten av krossade pepparkakor istället för klassiska digestivekex
För ett tag sedan hittade jag ett mycket spännande recept på affran- & vaniljcheesecake medpepparkaksbotten utan gluten, vitt socker eller mjölk hos Organic by Mommy
Och jag passade på att testa ett nytt recept jag hittat – saffranscheesecake medpepparkaksbotten. Vi firade advent med en mysig playdate och fika med några kompisar
En perfekt liten dessert i kombination med andra små, eller på som en del av en dessertbuffé kanske. Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Snabb cheesecake med passionsfrukt och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.