1100 g
(ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade
135 g
(0,5 dl) linfrö
1180 g
(3 dl) dinkel
1120 g
(2 dl) lantbrödsmjöl
1 ca
540 g (9 dl) vetemjöl special
150 g
jäst 5,5 dl vatten 0,5 dl olivolja 3 msk honung 15 g (knappt 3 tsk) salt 100 g (ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade 35 g (0,5 dl) linfrö 180 g (3 dl) dinkel 120 g (2 dl) lantbrödsmjöl ca 540 g (9 dl) vetemjöl specialVärm vattnet och olivoljan fingervarmt. Rör ut jästen. Blanda alla ingredienser med degspadet, (spara lite mjöl till utbakning). Knåda kraftigt. Jäs ca 30 min. Knåda och baka ut till två runda bröd. Mjöla och jäs ytterligare ca 30 min.
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Ja, precis så heter receptet på den sida jag hittade det. Så luftiga, så fina, så goda. Helt underbara. De påminner om lätta Brioche-bröd som finns i affärerna nuförtiden
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.