Inas valnötsbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 15,5 dl vatten
  • 10,5 dl olivolja
  • 13 msk honung
  • 115 g (knappt 3 tsk) salt
  • 1100 g (ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade
  • 135 g (0,5 dl) linfrö
  • 1180 g (3 dl) dinkel
  • 1120 g (2 dl) lantbrödsmjöl
  • 1 ca 540 g (9 dl) vetemjöl special
  • 150 g jäst 5,5 dl vatten 0,5 dl olivolja 3 msk honung 15 g (knappt 3 tsk) salt 100 g (ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade 35 g (0,5 dl) linfrö 180 g (3 dl) dinkel 120 g (2 dl) lantbrödsmjöl ca 540 g (9 dl) vetemjöl specialVärm vattnet och olivoljan fingervarmt. Rör ut jästen. Blanda alla ingredienser med degspadet, (spara lite mjöl till utbakning). Knåda kraftigt. Jäs ca 30 min. Knåda och baka ut till två runda bröd. Mjöla och jäs ytterligare ca 30 min.
  • Skär mönster med en vass kniv.
  • Grädda bröden i ca 175-200 grader ca 35-40 min.
  • Ta ut och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.