VALLMOKAKANMED SMÖRIG SMULDEGSTÄCKE. Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Fruktsalladmed mandelcreme fraiche och kanelmüsli ca. Hur gott som helst var det, pappa vet vad han håller på med där bland kastruller och varmluftsugnar
Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten. Johannes WätterbäckI år är det första året vi bakar denna kaka med egna vallmofrön från tillsammansodlingen
Blanda den turkiska yoghurten med vaniljsockret och servera medfruktsalladen. När det smält samman, tillsätt havregrynen och låt det steka med en stund tills grynen fått lite färg och blivit lite rostat
Tvätta apelsinerna noggrant, och ta ut lite "skalrasp" med hjälp av cestjärn. Det absolut sista av julhelgens goda gravlax förvandlades med benäget bistånd av lite andra tillbehör till en riktigt läcker förrätt till nyårsmiddagen
Mitt namn är Jonna och jag vill fylla mitt liv med så mycket glädje och kärlek som det bara går. Jag har fått diagnosen IBS vilket gör att jag måste anpassa mitt liv och ätande ganska mycket efter detta, men väljer att se det som en utmaning istället för att deppa ner mig i det
Varför inte testa en julig variant av fruktsallad som innehåller apelsiner, äpple och banan och som toppas med lite gojobär och en sockerlag på kokossocker och kanel
4 4 blodapelsiner 1/2 dl pistagenötter 1/2 g saffran 1/2 msk vatten 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk) Till garnering mynta Lägg till i inköpslistan
Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Riv skalet från båda citronerna och häll ner det i smeten, pressa ner saften från ½ citron och häll ner även den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.