En perfekt rätt för att ha klart efter brasan på valborgsmässoafton. Nedan finns lite supergoda recept sen är det bara att komplettera med färdigköpt kallskuret och lite inläggningar som man själv tycker är goda
Lite i sista sekund till ikväll kanske men jag tänkte tipsa om en enkel hallondessert, om inte till idag så kanske de kan vara något och smaska på till helgen
Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Jag får helt enkelt ta och bjuda in er till Min Lilla Kokvrå, så får ni själva se vad jag har för mig där
Lilla mamma blev glad, mätt å nöjd. ingen är väl som du. Idag har vi firat vår mamma som fyller år. Jag ställde till med ett stort kalas å bjöd på massa gott
ca 100 gram Philadelphiaostca 100 gram romtemperert smørca 300 gram melissaft av en halv sitron eller limeFarge, jeg brukte Wilton Violet - geléaktige i konsistensenPynt - perlemorkuler fra WiltonMuffinsformene i lilla med liljetrykk er også fra WiltonSlik gjør du
För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
3st Grönländska musslor var, du hittar dem i frysdisken (de i fiskdisken har iallafall varit frysta)1,5dl Ailoi (2st Äggulor, 2msk Vittvinsvinäger, 2st Vitlöksklyftor, 2dl Rapsolja, Salt & peppar)4dl Mixad bladsallad, dressad med lite olivolja, citron och havssalt2dl Tomatsalsa (2st urkärnade hackade tomater, 1st Schalotenlök, 2msk Bladpersilja, 2msk Olivolja 2msk Citronjuice, Ev lite hackad chili och Koriander, havssalt, svartpeppar)Såhär kan du göra
För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.