Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med. Smält smöret och blanda det med de torra ingredienserna för pajbottnen
Hacka lök och stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt små tärningar av fetaost och halvor av urkärnade oliver (använd bara kalamataoliver med kärnor i, de urkärnade är färgade och smakar ingenting
Stekt den rensade kirskålen i olivolja tillsammans med vitlök. Fetaost och kirskålspaj. På med kirskålen, skivad purjolök, fetaost och en äggstanning med 2 ägg, 2 dl havregrädde och 1 dl cheddarost
Med en fyllning av kirskål, nässlor och kantareller är det en flirt med både vår och höst. Tillsätt kantarellerna och låt dem fräsa tillsammans med löken
Kirskålens blad är trefingrade med spetsiga tandade blad. 1 sats matpajdeg (med eller utan gluten). Alla vet vi ju att ogräs per definition är växter som växer där vi inte vill att de ska växa och bland de mest hatade finner vi kirskålen
Vi har till största del spenderat helgen ute på gården med diverse vårsysslor och fix. Här på Öland har vi verkligen haft riktigt toppenväder med strålande sol och lite mer ljumma vindar än tidigare
Idag hade vi en stund utomhus med diverse vårsysslor. Idag vill jag börja med att säga ett stort Tack till er alla som troget kikar in här, även om det inte är speciellt mycket fart på den här bloggen för tillfället
Jag började med att göra en autoimmun och glutenfri kirskålspajmed parmigianno. och bryn med. Till dessert gjorde jag enkel Antiinflammatorisk smultron- o rabarberröra med vanilj, kardemumma, kokosolja o glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.