Jag surfade runt på nätet häromdagen för att leta lite hälsosamma frukostalternativ. Jag brukar för det mesta göra en smoothie till frukost bestående av yoghurt, en skvätt juice, frysta bär, kanske någon färsk frukt och en banan
Jag börjar få vårkänslor. . Den milda luften gör liksom det med mig. Julen är långt borta, nu längtar jag efter ett blått hav som luktar salt, knoppar på träden och grön sparris till påsk
Semledagen, eller fettisdagen som det egentligen heter, är alldeles runt hörnet. ) Och faktiskt så är det fastelaven (semledagen) i dag i det norska landet
Lördagsmiddag i fin förpackning. Mannen var mer än överlycklig och sa säkert tio gånger att det ”var sjukt gott” (hur nu något kan vara sjukt gott…) Och jag är absolut benägen att hålla med – förutom att var och en av middagsdelarna var supersmarriga så passade de ihop alldeles perfekt
Idag strålar solen och det känns som det är lite vår i luften, härligt. Det fick blir en lite lättare sallad till lunch med ägg & skinka och klick hemgjord tzatziki på det
Kvällen innan (el. ca 6-8 timmar). Lägg 100 g naturella cashewnötter i blöt. På morgonen. Mixa ihop 1 1/4 dl mandlar, ½ dl valnötskärnor och ½ dl naturella solrosfrön
Tiden går fort. - Dessa muffins bakade jag på dagen för en vecka sedan - känns ju som igår, haha. Sötade med banan, torkad frukt och lite honung, är detta ett perfekt bakverk då du inte önskar något hysteriskt "julkola-sött" bakverk
Det är inte så lätt att stå emot när fikabordet dukas med sju sorters småkakor eller en maffig chokladkaka, och ibland kan det vara svårt att få acceptans när man säger nej till fika
Här kommer ett recept på mjölkfria äppel- och kanelbullar. De är riktigt goda och smakar höst. ). Det går bra att byta ut havredryck mot mjölk och margarin mot smör om du vill göra bullar till icke-mjölkintoleranta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.