Jag har gjort krustader med västerbottensost tidigare, men det här receptet är lite enklare. Man slipper gischa på med ägg och gör istället en blandning av philadelphiaost och västerbottensost
Även löjrom passar perfekt som garnering till dessa västerbottenskrustader. Dessa krustader med västerbottensostfyllning och toppad med räkor är det lite mer pyssel med än många andra krustad-recept, men så värt det för de blir supergoda
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Melonerna med balsmico hittar ni under kategorin midsommar. Smaka av med salt och peppar. Istället för en västerbottenpaj så kan jag verkligen rekommendera dessa västerbottenkrustader som jag gjorde till midsommar
Man får själv en hel dos med energi. Fyll krustaderna med till hälften med västerbottensost. Låt svalna lite grann innan du toppar med en klick creme fraiche, rödlök och kaviar
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.