Världens godaste fikonmarmelad
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 mellanstor burk) 500 g torkade fikon 3,5 dl socker 4 dl vatten 1 msk citronsaft från en färsk citron 100 g grovhackade valnötter 0,5 dl sesamfrön 1 msk anisfrön Gör såhär: Skär bort den hårda skaften på fikonen och dela varje fikon i 4 bitar Grovhacka valnötterna och mortla anisfröna. Gör sedan sirapen. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5-6 minuter Rör om då och då. Vänd i fikonen, rör om och låt småkoka på medelvärme i ca 15 min Vänd i anisfröna, valnötterna, sesamfröna och stäng av värmen. Låt svalna och lägg sedan i en steriliserad och ren glasburk. Förvara i kylen, hållbarhet ca 3 månader

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.