Västerbottenspaj med kantareller
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 14 dl mjöl (graham, dinkel)
  • 12 msk kallt vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 11 l färska kantareller
  • 12 gula lökar
  • 14 ägg
  • 11,5 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 11,5 dl västerbottenost
  • 11 dl hackad gräslök
  • 1 pepparFinfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut pajdegen sÃ¥ att den täcker botten och kanterna pÃ¥ pajformen. Förgrädda i 10-15 minuter. Bryn delade kantarellern och den hackad lök gyllenbrun. Vispa äggen lätt, blanda ner crème fraiche, kantareller, lök, riven västerbottensost samt gräslök. Smaka av med nÃ¥gra varv pÃ¥ pepparkvarnen. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat. LÃ¥t din västerbottenpaj vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.