Sätt ugnen på 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i små kuber. Lägg kuberna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut
Pajdeg. Smaka av med salt Toppa pajen med den stekta svampblandningen och smörgåskrasse. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Fyll pajen med fyllningen och grädda i ugnen tills den stelnat, ca 45 minuter. pajdeg125 g smör, kallt 3 dl mjöl 3 msk vatten, kallt
Häll över fyllningen i pajskalet. Ta ut pajen ur ugnen och servera med nachos. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg. 1 pajdeg. 1 pajdeg 500 g köttfärs 1 gul lök 1 förp tacokrydda 1 paprika ca 150 g majs 2 dl crème fraîche 150 g ost, riven
Låt din västerbottenpaj vila en stund före servering. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut pajdegen så att den täcker botten och kanterna på pajformen
(Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den). In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg
Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost 3 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde ½ tsk salt 1 krm chilipulver
Pajdeg. Fördela västerbottensost i pajskalet. Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajdeg100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten