Kjellson
Paj

Paj

Spenat- och laxpaj

Spenat- och laxpaj

Pajdegen. Lägg det i pajen och lägg på ett lager risgryn eller torkade linser upp till kanten. Lägg hälften av fyllningen i pajskalet
Paolos italienska paj

Paolos italienska paj

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i små kuber. Lägg kuberna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut
Västerbottenpaj med kantareller

Västerbottenpaj med kantareller

Pajdeg. Smaka av med salt Toppa pajen med den stekta svampblandningen och smörgåskrasse. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Fyll pajen med fyllningen och grädda i ugnen tills den stelnat, ca 45 minuter. pajdeg125 g smör, kallt 3 dl mjöl 3 msk vatten, kallt
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Salta och peppra och fyll pajskalet med köttfärsröran
Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche

Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche

Häll över fyllningen i pajskalet. Ta ut pajen ur ugnen och servera med nachos. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg. 1 pajdeg. 1 pajdeg 500 g köttfärs 1 gul lök 1 förp tacokrydda 1 paprika ca 150 g majs 2 dl crème fraîche 150 g ost, riven
Västerbottenspaj med kantareller

Västerbottenspaj med kantareller

Låt din västerbottenpaj vila en stund före servering. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut pajdegen så att den täcker botten och kanterna på pajformen
Frasig västerbottenpaj med kantareller

Frasig västerbottenpaj med kantareller

(Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den). In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg
Bittes äppelpaj

Bittes äppelpaj

Ingredienser Portioner. 6 6 äpplen (à 130 g) 150 g smör 3 dl havregryn 2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 msk mjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Tacopaj

Tacopaj

Ingredienser Portioner. 4 Deg 3 dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 dl kvarg (10 %) 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 1 msk smör eller margarin 2 tsk tacokrydda 1 dl vatten 2 dl crème fraiche (paprika, chili) 250 g körsbärstomater 2 - 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Paj med skinka

Paj med skinka

Pajdeg. Kavla ut pajdegen till ett lock och täck formen. 0,5 sats Pajdeg. 0,5 sats Pajdeg. Mixa en smuldeg av smör och mjöl
Världens enklaste äppelpaj

Världens enklaste äppelpaj

Smörj en pajform eller annan ugnsfast form. Hyvla smöret med hjälp av osthyvel och täck pajen med smöret
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost 3 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde ½ tsk salt 1 krm chilipulver
Per Morbergs västerbottenpaj

Per Morbergs västerbottenpaj

Pajdeg. Fördela västerbottensost i pajskalet. Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajdeg100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten