Det här är ett sådant där jobbigt, avgörande ögonblick då jag måste välja sida. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Vi lagar det alldeles för sällan. Såpass sällan att jag kom ihåg det var betydligt krångligare att laga än vad det är
Smakrika revbensspjäll med hög men rund smak. Det här är verkligen ett läckert recept. Man mortlar aromatiska kryddor, kokar ihop en glaze med mörk rom och rårörsocker – och så kör man allt i ugnen
Fredagsdrinken är en Vin Chaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Att göra en grillad köttfärslimpa är enkelt och uppskattat av hela familjen. Köttfärs är ju väldigt mångsidigt och kan användas i olika rätter när man grillar
Hej. Jag hoppas allt är väl med er. Det senaste dygnet har jag suttit i en löpande och ganska intensiv Facebookdiskussion med en massa olika människor rörande det senaste inlägget jag skrev om att jag tycker att bönder och veganer borde göra mer gemensam sak för att få till en bättre livsmedelsproduktion i Sverige
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallar spaghetti alla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Med tanke på bakslaget som våren råkat ut för nu så är det helt ok att äta en varm soppa tycker jag. (Minusgrader ute på nätterna i maj, var är tillvaron på väg egentligen
Jag funderar lite vad viktväktarna har för syfte och målsättning. Att ”hjälpa” folk att minska i vikt, ta tag i hälsa och lära sig läva ett friskt och hälsosamt liv känns långt från deras innehåll
Måhända märks det en aning att vi är ganska så betuttade i den där osten från Västerbotten och vårt förhållande med fisk är absolut ingen hemlighet, så när vi för samman de båda kan ni ju tänka er hur det slutar
Att en av veckans stora snackisar har varit Guido Barillas vanvettiga uttalande om varför han inte kunde tänka sig att använda homosexuella par i sin reklam har ni väl knappast missat
2013-11-02 av Anna Billing "Det ska vi fira". Pumpasoppa med chipotle och rostade pumpafrön. I veckan hade vi roligt i en lång facebook-tråd åt det här pressmeddelandet från Santa Maria som tyckte att vi skulle "fira" denna alla helgons dag genom att laga kycklingenchiladas (på företagets spice mix, förstås) med bönor (med företagets chilipasta) åt våra döda familjemedlemmar
Jordgubbspaj det är sommar det. Minst en gång varje sommar måste jag verkligen ha jordgubbspaj. Just de här gubbarna hade vi plockat alldeles själva så då blir det ju extra gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.