Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Kärna ur och klyfta äpplena. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Kärna ur och klyfta äpplena. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Ugnsstekt Mozzarella- och Pestotoppad Falukorv. Dissade fisk idag, och åt falukorv istället. Var och handlade idag, och hittade färdigriven mozzarella på erbjudande, och då väcktes ideén
Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå över. Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Stek i 60- 75 minuter i 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Tvätta och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt
Godmorgon, ny vecka nya möjligheter och solen strålar idag. Tänkte jag skulle starta dagen med att bjuda på en enkel och väldigt god broccoligratäng med stark korv och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.