Majskolvar, champinjoner, fläskfilé och så nötkött från Mats egen gård hamnade på grillen. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Ingredienser Portioner. 4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, rökt skinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt sockret. Vispa några minuter tills det blir ljust och pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret i en skål
Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Salta och peppra. Häll i grädde, mjölk, pressad vitlök , buljongtärning och cantadouosten i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.