När jag gör ugnspankaka så utgår jag alltid från mjölken. Vill du göra mycket, tar du mer mjölk och utgår från det, vill du göra än mindre tar du mindre mjölk och utgår från det
Jag tar alltid samma mängd mjöl, mjölk som antalet ägg och den ska inte gräddas för varmt. Ett recept, bland de enklaste och godaste när familjen är vrålhungrig och det finns sjuhundratusen andra saker som också ska göra är ugnspannkaka
Blanda mjölken och vetemjölet. Gjorde ugnspannkaka med bacon idag. Vispa och häll lite vetemjöl i taget. 8 dl mjölk. 4 1/2 dl vetemjöl. 8 dl mjölk. 4 1/2 dl vetemjöl
Blanda mjölken och vetemjölet. Gjorde ugnspannkaka med bacon idag. Vispa och häll lite vetemjöl i taget. 8 dl mjölk. 4 1/2 dl vetemjöl. 8 dl mjölk. 4 1/2 dl vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. 8 dl mjölk. 4 dl vetemjöl. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna
Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. 8 dl lättmjölk. 4 dl vetemjöl
Mät upp mjöl och salt i en bunke. (Tänk på att gräddningstiden blir längre om du tar en mindre ugnsform än ovan angivna mått eftersom ugnspannkakan då blir tjockare
Häll vetemjölet i en bunke, vispa till en slät smet med hälften av mjölken. Med eller utan fläsk är en smaksak, jag föredrar att använda rökt sidfläsk i små tärningar
Det går också att lägga fläsktärningarna i en smord form eller långpanna, utan att steka dem. Vispa smeten slät och fortsätt sedan med resten av mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.