Ugnspannkaka med potatis
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl Arla® mjölk
  • 12 dl siktat dinkelmjöl
  • 11 tsk salt
  • 13 ägg
  • 1250 g KESO® cottage cheese
  • 1500 g potatis
  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 11 dl rårörda lingon
  • 1250 g finstrimlad vitkål
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 5 dl Arla® mjölk 2 dl siktat dinkelmjöl 1 tsk salt 3 ägg 250 g KESO® cottage cheese 500 g potatis 25 g Arla® Svenskt Smör Tillbehör: 1 dl rårörda lingon 250 g finstrimlad vitkålGör så här Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl cottage cheese. Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten. Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 30–35 min. Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.