Kakan ska fortfarande vara litekladdig (meninte lös) imitten när den är klar. Jag haren kakform formad som ett äpple, som jag använde som mall när jag pudrade kanel på kakan
Receptet kommer från tidningen Hembakat, men självklart har jag gjort liteändringar. Idag är det alla hjärtans dag och jag har bakat hjärtantillmitthjärta
Trä upp köttet varvat med paprikaskivor på träspett som fåttliggaivatten någon timme. Den här rätten gjorde jag förra helgen när min dotter fyllde år, engrekiskinspirerad rätt som bestod av souvlaki på lamm, dvs grillspett med lammkött och paprika
Jag harlite svårt att döpa den, för jag vet interiktigt var det är. Därför kan ni säkert tänka er hur lycklig jag var imorse, när jag fick sätta tänderna iden här kreationen
Eftersom det är frun som står vidspisenmitti veckan så blir frysrester lösningen att ta till när ryggeninte alls vill vara med på matlagning, utan hellre umgås med värmedynan i soffan efter en dag på jobbet
Jag har försökt googla på namnet och kommit fram till att det är enturkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligten bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Såklart är det bra med näringsrikaalternativ som detta men begränsa mängden och välj gärna färskfrukt istället för torkad som tar större platsimagsäcken och ger större mättnad
MartinIngvarharfått uttala sig också. När det kommer tilllchf-bakning så är det så att allt detta sötas minimalt ( i alla fall mina) och det gör att riktigasockergrisar och sötnosar har svårt att ta smaken på lchf-bakverken, de smakar ju vad de ska smaka och inte bara sött
) Men för er som nu har semester och måste tillbringadageninomhus så kanske det kan vara lockande att muntra upp stämningenlite med en läcker ingefärscheesecake
Visst kan man väl äta det ävenmittivintern, det finns ju frysta jordgubbar att få tag på. Det finnsenanledningtill att klassikerblir just enklassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år
Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olikakökeniAfrika för de skiljersig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fåttinfluenser när det gäller det kulinariska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.