I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likttraditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiganaturligtglutenfria morotskaka är också mjölfri (frifrån sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Otroligt gott var i alla fall vad det var och jag snodde receptetdirekt. Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligtsaftigt, och dessutom helt frittfrån socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Det receptetfinnerni HÄÄÄR. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på minfödelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av minakompisar
Ni som är observanta ser säkert att degreceptettill lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Och som jag gjorde när vifirade Bellas o Julias födelsedagar förra helgen. Här kommer utlovade receptet på kycklingpajen som jag tydligen bjöd R på för första gången någon gång i början på 90- talet hihi
Anledningentill att jag delar även detta recept ur boken är att i den första upplagan av boken så kom intereceptet på vår egen glutenfriavörtmix (kryddmixen) med – utan det rättades först i senare upplagor
Saft, ja naturligtvis men också en len & sommarfräsch dessert, samt en flädervinäger. Ett litettips är även att testa att låta några klasar koka med i slutet när man gör vitvinssås, galet gott
…gör förrättspizzor toppad med confiterad purjolök – enkelt och supergott. Det kan vara härligt att ha ett bra naturligtglutenfrittpizzadegsrecepttill hands när man blir sugen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.