Dom här två rätterna går dessutom väldigt bra att förbereda dagen innan vilket jag gjorde. Igår hade vi kalas här hemma och såklart så skulle det lagas mat
Det vackra vårvädret gör att jag känner mig väldigt sugen på lätt mat som sallader just nu. Ikväll efter en joggingtur blev det en snabb och somrig sallad till middag
Under semestern när man har som mest tid kan det nästan verka lite motsägelsefullt att vilja att matlagningen ska vara snabb och enkel, men att vara ute i solsken och må gott både ger och tar på krafterna
den här salladen passar perfekt på buffé oavsett det är sommar eller vinter. 1 burk kidneybönor1 burk borlottibönor1 burk svarta bönor7 marinerade soltorkade tomater1 msk rödvinsvinäger2 msk fin olivolja1 tsk flytande honungett litet knippe färsk oreganoflingsalt & pepparskölj bönorna och låt rinna av
6 skivor rökt kalkon4 små kokta ägg1 bit grönmögelost efter smak, rekommenderar varmt kvibille ädel special (den med svart etikett)1 knippe rädisor2 morötter1 kruka krispsallat2 tomatergrunda med sallad riven i bitar, fortsätt med morötter skurna i korta stavar, tomater i klyftor, rädisor delade i två, kalkon i bitar, smulad grönmögelost
Idag har vi frossat i jordgubbar både på självplockningsstället och hemma. Vi kom hem med 10kg jordgubbar som vi nu har rensat och som sedan har hamnat in i frys, kylskåp och ugn
Somrig sallad med chevre, jordgubbar och blåbär med en himmelsk dressing. Du bränner av chevre med en brännare eller med grillfunktionen i ugnen så att ytan blir krispig och inuti varmt och mjukt
Somriga smaker som passar utmärkt tillsammans. Godkväll. I natt kommer jag sova gott. En lång, men bra dag på jobbet, ett träningspass på gymmet och till sist en härlig sallad och en mysig stund framför Sveriges mästerkock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.