Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Skivad rökt lax eller gravad lax blir också gott. 2 laxfiléer à 120 gram, varmrökt eller färsk lax. 5 delikatesspotatisar eller färskpotatisar. 1 huvud röd eller grön romansallad. 100 gram salladsmix blandad grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.