Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dagens goda och himla enkla middag fick bli tunnbrödsrullemedtonfiskröra. Servera med grönsaker. 390,1 kcal28,1 g protein10,5 g fett42,6 g kolhydraterTunnbrödsrullemedtonfiskröra, 1 port1 skiva tunnbrödnågra salladsblad, sköljda1/2 burk tonfisk i vatten50 g avrunna och sköljda kikärter1/2 dl lätt crème fraiche paprika & chilisaltVärm brödet lite grann. Tunnbrödsrullemedtonfiskröra, 1 port
Mosa tonfisken med en gaffel och blanda med creme fraiche, majonnäs och sweet chilisås. Fördela potatisen, tonfiskröran, lök och sallad i en sträng mitt på brödet
11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Tonfiskröra. para el tesito. 1burk tonfisk i vatten 1-2 hackade kokta ägg 1/2 dl hackad persilja 1/2 hackad vårlök eller rödlök 2 krm grovmalen svartpeppar 1 krm salt
Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Jag tog med mig den maträtten in i mitt eget kök när jag flyttade hemifrån och jag åt det ganska ofta tills jag började äta LCHF-kost
Krydda med salt och peppar, och gillar du kryddstark mat, så ha även i lite cayennekrydda. Hacka löken, och stek det sen i smör tills den fått lite färg
LCHF, Tonfiskröra . Tonfiskröra på tonfisk (i vatten den i olja ligger i solrosolja vilket är hälsomässigt bättre att undvika då oljan är mycket inflammatorisk för kroppen, alldeles för rik på omega-6)
Smaka av med peppar Bred. ca 30 bitar 2 st hårdkokta ägg 1 dl riven ost 1 dl creme fraiche 100 g färskrökt lax 1 msk senap 3 msk dill peppar 3 st mjuka tunnbröd Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.