Tunnbröd (på bak/pizzasten eller järn stekpanna)
Lyckans smed: recept på lycka
Lyckans smed: recept på lycka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tunnbröd med getmese på bild från 2012
  • Tunnbröd, ca 12 kakor Smula
  • 1/2 paket jäst
  • i en bunke. Värm
  • 5 dl mjölk
  • till 37 grader och häll över jästen och rör.
  • Tillsätt ¨
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 påse färdigblandade brödkryddor alt.
  • 1-2 tsk anisfrön
  • 1-2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk hjorthonssalt
  • 1 1/2 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • Rör ihop till en deg och låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. När degen jäst klart delar du den i 12 lika stora bitar, forma degen till en boll och kavlar ut på ett bakbord som är rejält mjölat med
  • kruskakli eller grovt rågmjöl alt.dinkelmjöl
  • och använd kruskavel på slutet. Baka mitt i ugnen i ca 1-2 minuter, är de i ugnen för länge blir det vad som i Jämtland kallas pickebröd (hårt tunnbröd)
  • Om du vill baka i ugn med pizzasten sätter du in stenen i en kall ugn och sätter ugnen på ca 250 grader Jag gjorde tunnbrödet i en torr stekpanna av järn, då jag stekte dem i ca 2 minuter på var sida till fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.