Strö lite mannagryn ovanpå och stansa sedan ut runda bröd med ett glas. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter på varje sida eller tills de har fått en fin gyllene färg
Fritera sedan bröden tills gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper. Häll upp olja i en kastrull och värm på den till 180C (eller testa med en bit bröd – när det blir gyllenbrunt är oljan lagom varm)
Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Tillsätt kall mjölk, sirap, olja, brödkryddor, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Nagga bröden med brödnagg eller gaffel eller kavla med ett par gånger med kruskavel från mitten och utåt kanterna
Enkla chokladkakor. Riktigt goda och enkla chokladkakor som andas amerikanska cookies. Jag älskar dem i all sin enkelhet och det finns inget bättre än att komma hem efter en regnruskig promenad och doppa några sådana här i ett glas mjölk
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda