I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likttraditionellt, svenskt, mjukt tunnbrödsommöjligt
Så istället för att slänga äggvitan så använder jag de till tex dessa lowcarb-tunnbröd. Jag har märkt att det blir bäst resultat när jag plattar ut smeten med stekspaden istället för att snurra smeten istekpannan (som när man steker pannkakor)
Det var dock bara farmors svägerskor o systrar somfick vara med och baka, så barn och barnbarn lärde sigaldrig, trots att vi ofta åkte dittidigt för att hjälpa till
Är man som jag uppväxt i norrland och ätit sånt här tunnbrödtill frukost när man var liten så finnsingetsom smakar bättre egentligen… Tunnbrödet här har jag gräddat på murrikkan med liten eld under, det går snabbt så det gäller att kavla på mellan varven eller så kan man hyra in en liten ”kavlerska”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.