Tunt, mjukt, proteinrikt bröd med timjan, havssalt, svartpeppar och olivolja. Glutenfritt, mejerifritt, utan ägg, utan nötter och utan raffinerat socker
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten
Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.