Dags för ny helg, trevligtrettondag på er. Ni vet när man har en bild av hur det ska vara så och så blir det inte riktigt så, den fula verkligheten smyger sig på kan man säga
Smaka av, är den för syrlig tillsätt mer sötning som till exempel honung eller Ica sötströ. Verkligen en av det bästa jag bakat och visst är den något syrlig men det kan man själv styra genom att tillföra mer eller mindre sötning
Sådan hr dipp finns i många olika varianter, och den är alldeles strålande som bufférätt, som plockmat eller bara som en aptitretare med lite bröd innan maten
Ett bra tips när man bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
Tänker som så att det är lika bra att göra sådant på en och samma dag, sen är det klart liksom. Lakritspulver kan man utesluta helt eller ersätta med till exempel pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, saffran, kakao eller vaniljstång
Har tidigare hittat den perfekta klänningen inne hos Esprit, men som tyvärr visade sig vara i fel storlek och när jag skulle beställa en ny, var den slut
Det känns ju som ett väldigt trevligt och kontrollerat sätt att laga ägg och bacon. Jag har många gröna som jag ska plocka in och se vad jag kan göra med dem
Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Sen lägger man en mörk och en ljus korv bredvid varandra. Sen är det bara att grädda som vanligt. Den andra mörka lägger man på den första ljusa, och den andra ljusa läggs på det första mörka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.