Sa någon pitabröd. Ja, vi fortsätter i det träsket. Vi älskar ju wok i vår familj så det här är ett bra recept man drygar ut genom att äta det i pitabröd
Jag är tillbaka i tofuträsket, vilket är ett högst angenämt träsk att hamna i. Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Det kom ett brev på posten från landet i väst, poststämplat i New Orleans. Jag önskar att jag hade passat på att åka dit, men det får bli vid nästa USA-tripp
18 dagar kvar & Tomtegröt i ugn. 2015-12-06, 10. 05. God morgon 2a advent. Hemma hos oss inviger vi risgrynsgrötsätandet på 1a advent och efter det äts det allt som oftast fram till julafton
Köttbullar är bra mat, man kan laga mycket och ha i kylen. Bra som mellanmål och även på utflykter. En del misslyckas med sin kost hållning, kommer hem hungriga från jobbet och inte haft någon planering
Nu ni – alla Nutellalovers där ute – i dagens inlägg får ni något riktigt smaskigt att bita i, vill jag lova… Kombinationen av hasselnötter och choklad i dessa överdådiga scones för nämligen tankarna till Nutella – något Najni var näst intill beroende av innan hon började dra ner på kolhydraterna
Stabil start på dagen med nutellafyllda tunnbrödsrullar och frukt. Det är Paulina och Umberto som har bjudit på detta tidigare och dragit ner mig i träsket
Nu har bloggen varit lite dåligt uppdaterad igen. Det beror på att jag började känna att bloggandet blev ett ”måste” och att jag kände mig stressad av att bloggen inte blev uppdaterad så ofta som jag ville
Till min födelsedag ville jag baka en tårta, för att även hinna med ett bullbak (bullar bakade samma dag) fick det bli att sätta degen redan kvällen innan
Mentalt. Nystartsguide. Januari 1, 2016 06. 36. Många börjar idag tänka på nya sunda vanor. Kanske blev inte julen som planerat eller så har vi sedan länge lovat oss att 2016 ska bli ett hälsans år
Äntligen börjar det bli salladstider. Efter vinterns och vårens långa öken på salladsfronten, då vi vägrat köpa långväga vattniga gurkor och träiga tomater börjar nu hyllorna fyllas med salladsingredienser odlade i Europa som faktiskt smakar någonting och som ger en härlig vitaminkick när man behöver den som mest
Även om pumpa faktiskt har funnits i århundraden på våra breddgrader och tidigare användes flitigt i kryddade ättiksinläggningar som pickles till maten går nog tankarna idag mest till Halloween och de grinande pumpansiktena med ljus i
Om några veckor ska jag hålla en workshop i vegetarisk husmanskost för Eslövs kommun. Jag tror att ett problem med vegetariskt mat är att man väldigt lätt fastnar i ett träsk av linsgrytor, soppor och pastasåser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.