Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Servera den som den är till kött, fisk, fågel, halloumiost eller blanda chutneyn med turkisk yoghurt eller creme fraiche
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
En burk med rabarber står och är ledsen i frysen. Jag har ju redan gjort en rabarbermarmelad på bloggen, men denna blir lite annorlunda med kardemumma i
Smula sönder jästen och rör ut den med ca en. ) igår gjorde jag världens enklaste och snabbaste kanelbullar, ja om man inte tänker på att de ska stå i kylen över natten och att jag fick åka in till stan för att handla pärlsocker för att det var slut
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmeladoch den blev himelskt god. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Blanda alla ingredienser i en degbunke och arbeta en stund med trägaffel eller i matberedare. Gärna en plåt med fasad kant så att det är lätt att föra över till den varma plåten i ugnen senare
De jäste upp och såg ut ungefär som en rund och trind champinjon med fot. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Rör ihop rumsvarmt smör, ricottaost, bittermandel, citronskal och muscovadosocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.