Men medostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Oj, vad de gillar torsk, kanske till och med mer än vi. Jag tycker att det är en underbar fisk som går att variera i all oändlighet men som är godast om man pillar med den så lite som möjligt
GoogleFacebookTwitterE-postSkriv utMerTumblrLinkedInPinterestGillaGilla Laddar. ) Visst kan man använda fryst torsk här, men nog blir det ett snäpp mumsigare med färsk, om ni frågar Najni… För övrigt anser Najni att brynt brysselkål, med sin liksom lite karamellaktiga smak, är mycket godare än den gamla vanliga kokta, men det är förstås en smaksak
· Rör smöret smidigt tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Hallonbollar med lakritsströssel. · Rör smöret smidigt tillsammans med florsockret, vaniljsockret och hallonpulvret
Rör ihop medphiladelphiaost och smaka av med salt och svartpeppar. Häromdagen fick jag önskemål att dela med mig av lite recept på snittar inför student- och examensfester
Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. servera med nykokt pasta och fisken. God knaprig fisk med en slät tomatsås och nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt och pepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 400 gr fiskfilé jag använde torsk
Varva rostade kryddor med lagerblad, sill, lök och morot. Hetta upp en torr stekpanna och rosta alla pepparsorterna och stjärnanis ca 30 sekunder under omrörning
Italienska köttbullarBlanda 500 g nötfärs med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt därefter 1 tsk torkad basilika, 0,5 msk senap, 0,5 dl riven parmesanost, 2 msk tomatpuré och 1,5 dl matlagningsgrädde. OreganokötbullarBlanda 0,5 dl ströbröd med 1 dl vatten och låt svälla i tio minuter. Vitlöksdoftande köttbullarBlanda 500 g nötfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk potatismjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar. 0,5 dl riven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.