Tänk, ibland är man på sådant där humör då ingenting utom choklad fungerar. Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting med choklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Choklad- och vaniljbullar. Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel. När de är bakade och svalnade så ringlar du smält choklad över och strör på florsocker
Chokladbollar med konjakssmak. · Strössel av valfri sort (jag använde chokladströssel). · 6 dl kaksmulor från en chokladsockerkaka (det går åt ungefär en halv sockerkaka). · 6 dl kaksmulor från en chokladsockerkaka (det går åt ungefär en halv sockerkaka)
Dessa fyra olika snittar går fort och göra och är väldigt goda om du frågar mig. Hejsan. Häromdagen fick jag önskemål att dela med mig av lite recept på snittar inför student- och examensfester
Chokladmyror. Sammanlagt fyra olika sorter snurrade vi till. Igår hade vi julgodisbakning på programmet. Och idag har trafiken till kylskåpet varit stor
Chokladbotten. Chokladmousse. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron, häll den varma grädden över och rör till en slät smet
Smält därefter alla blockchoklader för sig, antingen i vattenbad eller micro. Blanda ungefär hälften av parfaitmassan med ljusa blockchokladen och andra hälften med den vita, rör till en jämn smet
1200 g mörk choklad. 1100 g mjölkchoklad. 150 g vit choklad. 1260 g vetemjöl (4 1/3 dl) 1 tsk bikarbonat 3 g salt (0,5 tsk) 170 g smör, smält 220 g ljust muscovadosocker (2,75 dl) 100 g strösocker (lite mer än 1 dl) 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 äggula 200 g mörk choklad 100 g mjölkchoklad 50 g vit choklad
En LCHF-anpassad variant av stekt fläsk med potatisbullar. Att göra bullarna med blomkålsmos gick riktigt bra och smeten blev förvånansvärt lätthanterlig i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.