Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Efter en sån här dag är själen laddad med massa sol och feel god känsla man lever länge på. Ja början medstuffingen då och förberedelserna är det väl lite pickel
Blanda ner creme fraiche och grädde i skyn och smaka av med salt och peppar. Det är inte alla dagar jag vill stå flera timmar med matlagning, även om jag älskar att laga mat
En perfekt nyttig ochgod paj med underbara smaker ochkonsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker medenliten minibit - sedan känner man sig nöjd
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. En mycket smakrik och mättande maträtt som jag definitivt kommer att göra fler gånger
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Arbeta ihop ingrediensernamed elvisp. (eller matberedare) Tryck ihop till en deg. De här sega och lättbakade kardemummasnittarna MÅSTE ni testa att baka
Det hörs ju att det inte kan bli annat än ruskigt gott redan här, men toppa sedan alltihop med oliver som marinerats i olja, citronskal, vitlök, chilipeppar och ännu mer örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.