Dagens korianderfest resulterade marinerad tempeh (vitlök, curry, salt, olja, agave, lime), krispigt limespetsad mixsallad medkoriander, färska mumsiga jordgubbar, en näve naturella cashewnötter, ugnsgrillad flingsaltad sparris, en mix av krispig zucchinipasta tillsammans med mjuk smakrik bönpasta och en krämigt syrlig sås på kokosmjölk och barabär blåbär
finhackad koriander. 1 burk kikärtor2-4 msk Tahini (rinnande sort)saltNymalen svartpepparsaft från minst en citron1- 6 tsk malen spiskummin1 stor knippe finhackad koriander1 pressad vitlöks klyfta1-3 msk olivoljaGör så här
Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. Hacka koriander och blanda i. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar, ev mer sambal oelek och fond. Servera de färdiga spetten tillsammans med couscoussallad och vitlöksås
Börja med att bre era baguetter med majonnäs och sedan gurka, skivade Jalapeño, grillad fläskkarré, inlagda morötter och rättika samt avsluta medkoriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.