Fisk

Fisk

  • 20 Recept
Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Lägg ned fisken. Lägg upp fisk, sötpotatispuré och vaxbönor på varma tallrikar. Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns
Asiatisk Torskrygg med Hoisin och Ingefärssås

Asiatisk Torskrygg med Hoisin och Ingefärssås

Den här fiskrätten var galet god by the way. Häll Ingefärssåsen i botten på en djupare tallrik, lägg på fisken och garnera med finstrimlad vårlök, lite färsk chili och en klyfta lime
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Yield. 20. Cook Time. 15 Min. Vegetarisk skagenröra på toast med svart tångrom och. 60 Min. Snittar med rökt lax, syltat äpple, dijon och
Sesamstekt lax med nudlar och broccoli

Sesamstekt lax med nudlar och broccoli

Snabbt, gott och fräscht – en underbar måltid med smaker jag älskar. Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Thailändsk fiskgryta

Thailändsk fiskgryta

Smakrik fiskgryta med bl. THAILÄNDSK FISKGRYTA. Skär fisken i bitar (inte för smått) och lägg ner dom i kastrullen
Stekt torsk med kantarellrisotto

Stekt torsk med kantarellrisotto

Fisken kan man göra på många vis. Om det är färsk fisk så kan du krydda den med salt, socker och vitpeppar och steka i några minuter
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Inkokt lax med ingefära

Inkokt lax med ingefära

Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen. Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull
Inkokt lax med lime- och wasabisås

Inkokt lax med lime- och wasabisås

Lägg laxbitarna i en liten form. Skala morot och rödlök och skär i mindre bitar. Koka upp alla ingredienser till lagen
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Tonfisktataki med risvinäger, koriander & wasabikräm

Tonfisktataki med risvinäger, koriander & wasabikräm

Förrätten bjöd Karin och Magnus på, en alldeles underbar tonfisk-tataki. Tataki är en japansk tillagningssätt som (i alla fall i den något försvenskade versionen) innebär att man halstrar kött eller fisk snabbt runtom
Panerad torsk stekt i ugnen

Panerad torsk stekt i ugnen

Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god