Hon tyckte nog att vi vuxna pratade om mycket intressanta och spännande saker. Vinerna vi drack till var sydafrikanska Zonnebloem Sauvignon blanc 2011, nr 2020, 72 kr, som hade den typiska friska och lättgillade sauvignonkaraktären av krusbär och nässlor, ochösterrikiska Leth GrünerVeltliner 2010, nr 4200, 75 kr, med toner av päron, citrus och en lite lätt kryddighet
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)
Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Har ofta gjort såsen till lax, men tyckte nästan det funkade ännu bättre med tonfisken, som inte är så fet i sig själv
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Det är minst sagt intressant att följa deras tankegångar och diskussioner ibland. Eftersom det är tisdag så tänkte jag bjuda er på lite fisk idag, tonfisk närmare bestämt
Vi tänker naturligtvis framför allt på risotton för tonfisk vet vi väl inte om det är så väldigt speciellt italienskt, men att det är en firre som trivs i risottons sällskap, det vet vi
Tärna grönsakerna och stek mjuka på medelhög värme i smör + olja. Jag älskar tonfisk. Tillsätt grädde, Kesella, (vatten om du tycker det är för tjockt), chilisås, dijonsenap och smakar av med salt och peppar + ett rungel honung
Skär tonfisken i tunna skivor och servera denna tillsammans med salladen och sesamdressing. 500 g färsk tonfisk. Dela tonfisken i 2 cm tjocka fileér och pensla dessa med smält smör eller kokosolja
Dessutom är det säkert rena rama mardrömmen för de flesta ungar med en blandning av kokt blomkål, tonfisk, curry, lök och ärter, men det finns ju andra alternativ för dem tills de vill njuta av alla kulinariska höjder som livet har att erbjuda för detta är gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.