Glutenfritt och mjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Jag anropar härmed tomten. Bara en massa nötter och fröer som man blandar med lite olja och ägg
Tomten njuter av de vackra blommorna i Alanyas parker… Äppelmarmelad. Mamma gjorde den här på äppelmos, socker och agar-agar, ett vegetabiliskt geléämne som finns på hälsokostbutiken
Tomten tar en titt på olika fiskebåtar i Alanyas hamn Julsill. Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar
Mandelmusslor med hjortron och grädde fick vi alltid hemma som julbakelse när jag var liten. För oss som äter och njuter av en lågkolhydratkost och slutat med mjöl och socker, så tycker jag det ska finnas alternativ till kaffebröd och matbröd
Tomten gillar också det gröna. Lika viktigt är det för mig idag att ha ett stort inslag av grönsaker i min mat, LCHF är definitivt inte bara kött och smör i mitt kök
Tomten gillar solmogna små tomater inköpta på Fredagsmarknaden… Ny hamburgerdressing. Senaste dagarna har jag hållit på och provlagat nya recept och skrivit rätt mycket, ska vara klar med en matartikel till Expressens Allt om LCHF om några dagar
Laxpastej400 g laxfilé3 dl grädde2 msk dill1 ägg1/2 tsk salt1/2 tsk vitpepparMixa samman ingredienserna i en matberedare och fördela smeten i 12 smörade portionsformar. Häll upp innehållet i en smord ugnsform som Du ställer in i ett hett vattenbad i ugnen och gräddar i 225 grader C. Båda rätterna kan man med fördel servera med potatis och romsås, baserad på 3 dl gräddfil och 50 g röd rom
skumma tomtaroch glögg. Jag hoppas verkligen inte att julstressen har tagit ett fast tag om er och att ni handlar julklappar på nätet samtidigt som en lussebulledeg jäser och gröten bränner fast kastrullen
Ingen Nina Simone, ingen Ella Fitzgerald inte ens Edith Piaf utan bara total tystnad så jag hör vad jag tänker och i bland tänker jag ganska smarta saker och i bland tänker jag inget alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.