Mode kommer och går. Liksom kläder blir omoderna i några år, för att sedan göra comeback och bli ”så rätt” igen, så kommer nya mattrender och löser av gamla
Hej och hallå, och trevlig fredagkväll på er. Klockan börjar närma sig läggdags inför en fullspäckad dag inför imorgon men visst måste ni få ett recept innan dess
Jag älskar verkligen mozzarella och är därför lite förvånad över mig själv att jag aldrig tidigare har kommit på tanken att fylla köttfärsbiffarna med mozzarella
Eller varför inte en tomat-och jordgubbssallad. Eftersom det just nu inte blir så mycket mat lagad här hemma, som är värd att blogga om, så har jag valt ut några somriga recept på sommarmat som jag tänker kan passa nu när sommaren är här
Häll mjölet i en skål och knåda in smöret. Tillsätt sedan vattnet och knåda ytterligare tills degen blivit jämn och fin som en jämn och fin deg ska vara
Här kommer min variant på tomat-och basilikasåsen som jag serverade. God kväll. Idag tänkte jag ge er ett recept från matkassen jag skrev om häromdagen
Efter varmrätten var det dags för lite sång och presentutdelning och sedan bjöds de på en osträtt bestående utav lagrad prästost med tomat-och citrusmarmelad, och tunnbröd från farmor Toras recept, där hemligheten är att man använder paltspadet som degvätska
Häll av pastavattnet och blanda picin med tomat-och vitlöksåsen. När man avbryter varandra flera gånger under middagen för att säga "Vad grymma vi är", "Asså, det här var bara så jävla gott" och "Vad nöjd jag är", det måste bara betyda att maten var lyckad
Stekt ryggbiff, med potatisgratäng, pepparsås, Bearnaise, tomat-och gurksallad med feta. Fredag kväll och två små skrottar som sover sedan lite mer än en timme
Till dessa fantastiska biffar serverades fräst sparris (toppad med b-jästflingor och flingsalt) och en tomat-och avokadosalsa med lite persilja, citron och valnötsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.