400 g pasta pennerigate 500 g rökt sidfläsk 75 g gul lök, hackad 75 g parmesanost, riven 1,5 dl grädde 2 msk tomatpuré 200 g körsbärstomater, halverade 2 msk olivolja 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata ev 0,5 dl vatten
Koka PenneRigate Barilla al dente i rikligt med saltat vatten och häll av vattnet. PenneRigate. Skär fläsket i tärningar och bryn det i en stekpanna med olja
Barilla PenneRigate. Koka pennen al dente i lätt saltat vatten. Smaka av med salt och vitpeppar. Hetta upp två matskedar olivolja i en stor teflonpanna och fräs först lökskivorna
Till middag tillät jag mig att frossa i kokta och förvällda bondbönor, brytbönor ochsockerärtormed smält ghee, olivolja, flingsalt och svartpeppar… Det enkla är det goda
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en panna med höga kanter. Skala och hacka lök. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en panna med höga kanter. Skala och hacka lök. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad
Tricket är att tajma pastan med såsen så att kycklingen inte kokar för länge och blir torr. Just att blanda all pasta med all sås från början i stället för separat är en riktig höjdare
Tillsätt kokt penneoch lite av pastavattnet samt nästan allt bacon. Rätten går med fördel också efter tillagning att hällas i ugnsform och gratineras med en god ost på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.