Inspirerade av våra chili- och citrongräsmarinerade räkskal hade vi dessutom i rejält med Renée Voltaires chili-citrongräsbuljongoch det blev en riktigt god soppa med lite sting i
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Tillsätt tomatpuré, kakao, spiskummin, oregano, timjan samt rött vin. En bönsallad med persilja, äpple och mandel är också gott till – tillför sötma och crunch som passar bra till den chiliheta köttfärssåsen
Blanda kokosmjölk, sambal oelek, tomatpuré, ingefära och limesaft. Idag bjuder jag på en heeeelt suverän fiskrätt på vit fisk med en het gratängsås på kokosmjölk, sambal oelek, ingefära och lime
Har ni vart inne hos Tom Sjöstedt. "Gnid in köttet ordentligt och brun med olivolja, smör och vitlök. "Mixa havsalt, frukttè, chilipulveroch spiskummin
Skär korvarna och stek dem i en stekpanna medtomatsåsenoch paprika pulver. Skär ut den grönbruna biten i mitten av tomaternaoch skär ett litet kryss på toppen av varje tomat
Otroligt va snabbt det gick så man sparar ju både tid och ström med en tryckkokare. -) Igår kväll rockade vi loss med vännerna på Harry´s Bar där The Scams uppträdde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.