En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkhagai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tomkhagai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Tomkhagai var jag sugen på, så Tomkhagai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkhagai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
En enkel och het soppa med kyckling. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. En klassisk thailändsk kycklingsoppa med massor av goda grönsaker och kryddor i
Tomkhagai. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. 1 st Tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.