En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Banka lite på citrongräset med knivskaftet så släpper den smaken bättre. Halvera körsbärstomaterna. Servera gärna med en klick svalkande crème fraîche också
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
En enkel och het soppa med kyckling. Smaka av med sambal oelek och lime. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Servera gärna soppan med ris eller nudlar till. Gott med torkad chili om man inte har sambal oelek hemma
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Smaka av med limeskal- och saft innan servering. Tomkhagai. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. 1 st Tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.