Tom kha gai
Remsans bistro
Remsans bistro
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tom kha gai / thailändsk kycklingsoppa, 4 pers 1 hel kyckling
  • 15 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn 2 tsk salt
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 morot, i slantar
  • Koka först upp vatten, salt, kryddor och grönsaker. Lägg i kycklingen och koka under lock på svag värme i cirka 50 minuter
  • 5 dl kokosmjölk
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk torkade limeblad
  • 2 citrongräs (jag tog dem på burk)
  • 1 squash, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • 1 broccolistång, i mindre bitar
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • kycklingköttet från den kokta kycklingen
  • 1 lime, pressad saft
  • fisksås
  • färsk koriander

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.