Igår satte vi kristyr på pepparkakorna. Kristyren är enkel att göra och väldigt lättarbetad. Jag kan erkänna att jag är barnsligt förtjust i kristyr, jag äter gärna runt kakan så att delen med kristyren är kvar till sist
Det ska bildas rejäla toppar när du drar upp visparna ur kristyren, då är den lagom tjock. Jag har fått önskemål om att lägga upp recept på kristyr och smörkräm, som jag givetvis vill uppfylla
Just det där att dom är lite tjockare var det som gjorde att vi föll för receptet, vi tycker nämligen att de flesta andra är lite för klöddiga att smeta ut på plåten och sen blir dom mest en massa smulor när man äter dom
4 st tjocka korvar. Skär en längsgående skåra i varje korv. Bred lite senap i varje korv. Skär osten och paprikan i strimlor och tryck ner i korv skåran
Vispa kristyren med elvisp några minuter så att den blir hård. på kristyren i två skålar om du vill färga en del av kristyren med någon droppe hushållsfärg ex
Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit i en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en liten spritspåse i plast och klipp av spetsen
Kristyr. Kristyr. Låta kristyren stelna och sedan fylla kakan med glasyr som är lite rinnigare, då lägger den sig som ett täcke inanför ramarna utan några fula kanter
Tjockt veteknäckeDet här är knäcket för dig som gillar tuggmotstånd. tjock). Sätt ugnen på minsta möjliga temperatur och ställ in degen, med plasten på, för jäsning till dubbel tjocklek
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera
T. j. o. c. k. v. a. n. i. l. r. ä. m. ,. t. å. f. y. g. L. C. H. F. P. u. b. e. 1. 8. 2. 0. 4. |. A. h. Å. s. d. G. V. Y. S. D. U. 3. /. I. p. ö. (. B. ). R. t T. d l
Deg (1 plåt, tjock pizza)25 gram jäst5 dl vatten (ca 37 grader)1 dl rågsurdegsgrund (kan uteslutas)2 dl rågmjölvetemjöl (ca 8 dl)salt (ca 1/2 msk)Blanda allt utom vetemjölet och salt
Och helt ärligt - efter att jag hade dekorerat dem med kristyr, ser man inte någon skillnad alls. Lägg sedan över på en kall yta och låt svalna helt innan de eventuellt dekoreras med kristyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.